Ingrediënten voor 1 bananenbrood
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 150 gr amandelmeel
- 60 gr dadels (3 medjool dadels)
- 2 tl bakpoeder
- 50 gr pure chocola
- 75 gr gemengde noten
- 30 gr kokosrasp
- snuf zout
Materialen
- 1 cakeblik (23 cm)
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht). Pureer de bananen samen met de dadels (z0nder pit) glad met een staafmixer in een kom.
- Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag.
- Spatel het het amandelmeel met het bakpoeder en een snuf zout door het beslag.
- Hak de noten en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag. Spatel tenslotte de kokosrasp door het bananen beslag.
- Vet een cakevorm (23 cm) in met een bakspray en giet het mengsel in de vorm. Bak het bananabread in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt.
- Laat het bananenbrood iets afkoelen in de vorm en stort het dan op een taartrooster. Bewaar het bananabread in aluminiumfolie buiten de koelkast.
Nog wat tips!
- Luchtdicht verpakt, of verpakt in aluminium folie kan je het bananabread ongeveer 5 dagen bewaren.
- Je kunt het bananabread ook heel goed invriezen. Bewaar de plakjes afzonderlijk in een diepvrieszakje.
- Hou je van zoet voeg dan eventueel wat honing, kokosbloesemsuiker of agavesiroop toe.
- Amandelmeel geeft het brood een lekkere nootachtige structuur en is glutenvrij.
- Je kunt het bananabread ook met speltbloem maken. Ook kan je de helft van het meel vervangen voor quinoameel, havermeel of boekweitmeel. Daar wordt hij iets steviger van.
- De pure chocolade van Vivani is gezoet met kokosbloesemsuiker.
Bron: https://uitpaulineskeuken.nl/